Verkeerswetten · 6/14
Je hebt een medicijn genomen. Je weet dat het je rijvaardigheid vermindert. Mag je rijden?
meerkeuze
Kies het goede antwoord.
- Ja, als er geen passagier in de taxi zit
- Nee, rijden onder invloed van zo'n stof is verboden
- Ja, het is een medicijn en geen drugs
- Ja, als je maar rustig rijdt
Toon het antwoordVerberg het antwoord
Het goede antwoord: Nee, rijden onder invloed van zo'n stof is verboden
Nee. Het verbod geldt voor elke stof waarvan je weet of moet weten dat die je rijvaardigheid vermindert. Dat zijn drugs en ook medicijnen.
Bron
- Wegenverkeerswet 1994, art. 8 lid 1 (tekst geldend vanaf 1 september 2026)
In de les: Alcohol, drugs en medicijnen