Onderwerpen Taxiwetgeving en voertuigcontrole
Taxiwetgeving en voertuigcontrole · 2/19
Een vervoerder mag zijn vergunningbewijs tegen betaling aan een ander ter beschikking stellen.
waar of niet waar
Waar of niet waar?
- Waar
- Niet waar
Toon het antwoordVerberg het antwoord
Het goede antwoord: Niet waar
Dat mag niet. Een vergunningbewijs mag niet aan een ander ter beschikking worden gesteld voor taxivervoer. Ook niet tegen betaling.
Bron
- Wet personenvervoer 2000, art. 76e lid 2 en 3 (tekst geldend vanaf 1 juli 2026)
In de les: Taxivervoer vraagt een vergunning